Ideje: 2024. június 22. (szombat)

Versenyközpont/Rajt: Bélapátfalva, Gyári tó (Lak-völgyi)

Cél: Bél-kő csúcs

Szervező: Herperger Anita

Email cím: herperger.anita@gmail.com 

Telefon: +36203441144 

A Bél-kő Vertikál a Bükkben megrendezésre kerülő terepfutó verseny.  A versenyen megadott szintidőn belül kell teljesíteni a szervezők által kijelölt útvonalat. A célból a versenyzők egyénileg futnak/túráznak vissza a rajtba.

Táv: 6 km 

Szint: 500 m+

Szintidő: 1 óra 30 perc

Létszámlimit: max. 50 fő

Nevezési díj: 5000,- Ft

Díjazás: kézműves befutóérem

Nevezési díj tartalmazza: kézműves befutóérem, a célban és a versenyközpontban frissítés (forrásvíz, kóla, házi limonádé, Békanő szörpi, gyümölcs, csíra, paradicsom, házi lekváros, házi cukkínikrémes, zsíros kenyér és mindenféle finomság, ami szokott), profi fotók, 1-3. helyezett férfi és nő számára ajándék, időmérés és a szervezés egyéb költségei

NEVEZÉS

A nevezést lezártuk, szeretettel várunk Titeket a Bükkbe!

A Bél-kő Vertikál versenyen kizárólag előre benevezett és a nevezési díjat befizetett személy vehet rész

Nevezés megnyitása: 2024. május 26. (vasárnap) 20:00 óra

Nevezés lezárása: 2024. június  19. (szerda) 20:00 óra

Nevezési díj befizetése:

Számlaszám: 11773346-31295697 OTP Bank (Herperger Anita)

Közleményben kérjük az induló nevét és a versenyt feltüntetni: pl. Kaptató Konrád Bél-kő Vertikál

Nevezési díj befizetési határideje a nevezést követő 5 napon belül, vagy a nevezés lezárásáig.

Lemondás és a nevezés átadása: 2024. június 19.

Lemondást kizárólag a főszervező számára küldött e-mailben fogadunk el az info@bukkitura.hu címen! Lemondás esetén a nevezési díjat 500,- Ft kezelési költség levonásával utaljuk vissza! A határidőt követő lemondás esetén a nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni! Nevezés átadásának bejelentése a fenti email címen lehetséges, a határidőt követően nem áll módunkban átírni a nevezést. 

A verseny rajtunk kívülálló okokból történő törlése esetén a nevezési díjat visszautaljuk.

ELEKTRONIKUS IDŐMÉRÉS

A versenyen elektronikus időmérés történik a Sportident rendszerével. Beérkezés után az eredmények online követhetők, az eredménylista a verseny lezárása után válik véglegessé, melyet a honlapon közzéteszünk. 

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs, egyéni víz- és energiapótlás

Ajánlott felszerelés: a nevezéskor megadott számon elérhető, bekapcsolt állapotú mobiltelefon, gps vagy Cartographia Bükk turistatérkép (29), naptej, széldzseki, izolációs fólia

A rajtszám viselése jól látható helyen kötelező!

RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

 • A versenyen mindenki a saját felelősségére indul!
 • A táv kizárólag gyalogosan, futva vagy túrázva teljesíthető, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A szervezők által kijelölt útvonal kötelező! A verseny útvonalát szalaggal jelöljük, ezen kívül a tájékozódás a turistajelzések alapján történik! 
 • Jelzett turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a versenyről való azonnali kizárást von magával!
 • 16 éves kor alatt nem javasoljuk az indulást, 16-18 éves versenyző írásbeli szülői engedéllyel vagy a versenyen induló szülő kíséretében vehet részt a versenyen! 
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a versenyen nincsenek életkori kategóriák, mindenki egy mezőnyben indul!
 • A verseny rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok és vírusveszély miatti korlátozások esetén, a futók testi épségének és egészségének védelme érdekében új időpontban kerül megrendezésre. 
 • Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • Habár kutya- és cicabarátok vagyunk, ezen a versenyen kérjük, hogy ne induljatok kutyával! 
 • A versenyen kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a versenyt, azonnal értesítse a szervezőket a fenti telefonszámon. 
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve a verseny honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve a verseny honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A versenyen szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot a verseny után a hulladékgyűjtőkbe szíveskedjen mindenki kidobni!