Ideje: 2023. július 1.

Versenyközpont/Rajt: Bélapátfalva, Lak-völgyi tó

Cél: Bél-kő csúcs

Szervező: Herperger Anita

Email cím: info@bukkitura.hu

Telefon: +36203441144 

A Bél-kő Vertikál a Bükkben megrendezésre kerülő terepfutó verseny.  A versenyen megadott szintidőn belül kell teljesíteni a szervezők által kijelölt útvonalat. A célból a versenyzők egyénileg futnak/túráznak vissza a rajtba.

Táv: 6 km 

Szint: 500 m+

Szintidő: 1 óra 30 perc

Létszámlimit: max. 50 fő

Nevezési díj: 7500,- Ft

Díjazás: kézzel festett kerámia befutóérem, 1-3. helyezett férfi és nő számára egyedi, kézzel festett kerámia érem és ajándékcsomag

Nevezési díj tartalmazza: minden résztvevőnek kézzel festett kerámia befutóérem, rajtcsomag, a célban és a versenyközpontban frissítés (forrásvíz, Penco izotóniás ital, Tikkadt Szöcske kóla/Békanő limonádé, birsalmasajt, gyümölcs, ropi, ubi), 1-3. helyezett férfi és nő számára egyedi, kézzel festett kerámia érem és ajándékcsomag, elektronikus időmérés, profi  fotó, tombola és a szervezés egyéb költségei

NEVEZÉS

A Bél-kő Vertikál versenyen kizárólag előre benevezett és a nevezési díjat befizetett személy vehet részt! 

Nevezés megnyitása: 2023. május 21. (vasárnap) 20:00 óra

Nevezés lezárása: 2023. június 28. (szerda) 20:00 óra

Nevezési díj befizetése:

Számlaszám: 11773346-31295697 OTP Bank (Herperger Anita)

Közleményben kérjük az induló nevét és a versenyt feltüntetni: pl. Kaptató Konrád Bél-kő Vertikál

Nevezési díj befizetési határideje a nevezést követő 5 napon belül, vagy a létszámlimit elérését követő munkanapon. 

Lemondás és a nevezés átadása: 2023. június 28.

Lemondást kizárólag a főszervező számára küldött e-mailben fogadunk el az info@bukkitura.hu címen! Lemondás esetén a nevezési díjat 500,- Ft kezelési költség levonásával utaljuk vissza! A határidőt követő lemondás esetén a nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni! Nevezés átadásának bejelentése a fenti email címen lehetséges, a határidőt követően nem áll módunkban átírni a nevezést. 

A verseny rajtunk kívülálló okokból történő törlése esetén a nevezési díjat visszautaljuk.

ELEKTRONIKUS IDŐMÉRÉS

A versenyen elektronikus időmérés történik a BobTrail Timing rendszerével. Beérkezés után az eredmények online követhetők, az eredménylista a verseny lezárása után válik véglegessé, melyet a honlapon közzéteszünk. 

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs

Ajánlott felszerelés: egyéni víz- és energiapótlás, a nevezéskor megadott számon elérhető, bekapcsolt állapotú mobiltelefon, gps vagy Cartographia Bükk turistatérkép (29), naptej, széldzseki, izolációs fólia

A rajtszám tartalmazza az időmérő kódot, viselése jól látható helyen kötelező!

RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

 • A versenyen mindenki a saját felelősségére indul!
 • A táv kizárólag gyalogosan, futva vagy túrázva teljesíthető, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A szervezők által kijelölt útvonal kötelező! A verseny útvonalát szalaggal jelöljük, ezen kívül a tájékozódás a turistajelzések alapján történik! 
 • Jelzett turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a versenyről való azonnali kizárást von magával!
 • 16 éves kor alatt nem javasoljuk az indulást, 16-18 éves versenyző írásbeli szülői engedéllyel vagy a versenyen induló szülő kíséretében vehet részt a versenyen! 
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a versenyen nincsenek életkori kategóriák, mindenki egy mezőnyben indul!
 • A verseny rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok és vírusveszély miatti korlátozások esetén, a futók testi épségének és egészségének védelme érdekében új időpontban kerül megrendezésre. 
 • Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • Habár kutya- és cicabarátok vagyunk, ezen a versenyen kérjük, hogy ne induljatok kutyával! 
 • A versenyen kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a versenyt, azonnal értesítse a szervezőket a fenti telefonszámon. 
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve a verseny honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve a verseny honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A versenyen szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot a verseny után a hulladékgyűjtőkbe szíveskedjen mindenki kidobni!