A Nagy-Eged iTúra Egerből induló instant körtúra, mely legalább egyszer érinti a Nagy-Eged hegy csúcsát. A túra egyénileg választott időpontban, ingyenesen teljesíthető, az Ötpróba - Maradj Fitten programban pontszerzési lehetőség, a kupázók számára beszámítható a Nagy-Eged Túra Kupába és a Bükk Instant Kupába. Teljesítése GeoGoval történik, a túrák adatai, indítása, letölthető track a távok oldalain és a GeoGoban érhető el. A távok tervezésénél arra törekedtünk, hogy a gyakorlottabb túrázók és futók, a környéken kirándulni vágyó természetjárók, valamint a családos túrázók is egyaránt megtalálják a számukra megfelelőt. 

Szervező: Herperger Anita

Email cím: herperger.anita@gmail.com 

Információk, teljesítés

A teljesítés okostelefonnal, GeoGo alkalmazással történik. A teljesítéshez nem feltétel a mobilinternet, GPS helymeghatározással offline is igazolhatjuk az ellenőrzőpontokat, azonban a túra adatainak letöltéséhez és a teljesítés feltöltéséhez szükséges internet. Az online teljesítés előnye, hogy a GeoGo oldalon élőben követhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy ellenőrzőpont kihagyás esetén a teljesítés sikertelen lesz!

Bővebb információ a teljesítés lépéseiről, technikai információk: https://geogo.hu/info

Szívesen közzétesszük a teljesítéseket a Facebook oldalunkon is, melyhez várjuk a fotókat, beszámolókat az info@bukkitura.hu email címre. Emailben igényelhető a túra elektronikus emléklapja. 

Nem szükséges előre megadni, hogy futóként vagy túrázóként kívánod teljesíteni, ugyanis a GeoGo alkalmazás automatikusan kategorizálja a teljesítőket. A távok szintidejét a szintkülönbséget és a célközönséget is figyelembe véve mi határoztuk meg.

Javasolt felszerelés: 

  • min. 1 liter folyadék
  • egyéni szükséglet szerinti energiapótlás
  • powerbank
  • izolációs fólia
  • időjárásnak megfelelő túra/futó ruházat és lábbeli