Nagy-Eged iTúra - Szent Donát-napi teljesítménytúra

Teljesítménytúraként nem kerül megrendezésre, instant túraként teljesíthető és díjazás igényelhető 2023. augusztus 4-6. között!

Rajt/cél: Eger, Egervár vasúti megállóhely

Szervező: Herperger Anita

Email cím: info@bukkitura.hu 

A Nagy-Eged iTúra - Szent Donát-napi teljesítménytúra Egerből induló, a Bükkben megrendezésre kerülő teljesítménytúra. Az instant túránk két távján, 9 és 25 km-es távokon rendezzük meg. A teljesítménytúrán a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. 

Térképet és útvonalleírást nem nyomtatunk, az adatok, leírások elektronikusan elérhetők az oldalunkon, szorgalmazzuk a saját térkép/gps használatát. Az instant túra teljesítéséhez igazodva teljesítménytúránk önellátó, az ellenőrzőpontokon nem lesznek pontellenőrök (szúróbélyegző, matrica található), frissítést csak a célban adunk (limonádé, menzás uzsonna).


Információk, teljesítés

TÁVOK

Az egyéni erőnléthez, felkészültséghez igazodó távválasztás a túrázó felelőssége!

 • Nagy-Eged iTúra 9: Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak, családoknak ajánlott!
 • Nagy-Eged iTúra 25: Közepesen nehéz túra, felkészült túrázóknak, terepfutóknak ajánlott!

További információ a távok oldalaink olvasható.

NEVEZÉS

Nevezés megnyitása: -

Nevezés lezárása: -

Nevezési díj befizetése:

Számlaszám: 11773346-31295697 OTP Bank Nyrt. (Herperger Anita)

Közlemény: pl. Egedi Tivadar (Nagy-Eged 9)

Nevezési díj befizetési határideje a nevezést követő 5 napon belül, de legkésőbb a létszámlimit elérését követő munkanapon, illetve a nevezés lezárásának napjáig.

Felhívjuk a figyelmet, hogy csoportos nevezés nincs, minden induló számára külön nevezést szükséges elküldeni! Egy személy egyszerre csak egy nevezést tarthat fent. A létszámlimitek elérését követően a nevezést lezárjuk, a nevezési díjat be nem fizetett személyek emlékeztető után törlésre kerülnek a listáról, a megüresedő helyekre új nevezést fogadunk!

Létszámlimit: -

Díjazás: emléklap, gravírozott fa jelvény vagy hűtőmágnes

Mindkét távon választható limitált darabszámban egyedi fém érem (arany vagy ezüst szőlő)!

Nevezési díj:

jelvény díjazással: 2500,- Ft

egyedi fém érem díjazással (arany/ezüst szőlő): 5000,- Ft


Nevezési díj tartalmazza: minden résztvevőnek emléklapot, gravírozott fa jelvényt/hűtőmágnest vagy fém érmet,  a célban limonádét és menzás uzsonnát és a szervezés költségeit. A díjazás nélkül indulók nevezési díja tartalmazza a frissítést a célban. 

Lemondás és a nevezés átadása: -

Lemondást, nevezés átadását kizárólag a főszervező számára küldött e-mailben fogadunk el az info@bukkitura.hu címen! A határidőt követően a nevezési díj visszautalására nincs lehetőség.

A túra rajtunk kívülálló okokból történő törlése esetén a nevezési díjat visszautaljuk.

ELEKTRONIKUS IDŐMÉRÉS

Elektronikus időmérés a Bobtrail Timing rendszerével történik minden távon. Beérkezés után az eredmények a célban követhetők, az eredménylista az egyes távok szintidejének letelte és az adatok ellenőrzése után válik véglegessé. Az ellenőrzőpontokon pecsételés történik vagy szúróbélyegző/matrica található.

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT FELSZERELÉS

Kötelező felszerelés: pohár vagy kulacs (poharat nem biztosítunk a túrán), min. 1 liter folyadék, egyéni energiapótlás, a nevezéskor megadott számon elérhető mobiltelefon

Ajánlott felszerelés: Cartographia Bükk turistatérkép (29) vagy gps, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, pénz

RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul!
 • A távok kizárólag gyalogosan, túrázva vagy futva teljesíthetők, külső segítség, egyéb közlekedési eszköz igénybevétele azonnali kizárást von maga után!
 • A kijelölt turistautakról letérni, illetve lezárt területre bemenni szigorúan tilos, a teljesítménytúráról való azonnali kizárást von magával!
 • 14 év alatti gyermek a túrán csak felnőtt kísérővel vehet részt! A felnőtt kísérő csak a túrára benevezett, nevezési díjat befizetett személy lehet! 14-18 év közötti fiatal írásbeli szülői engedéllyel felnőtt kísérő nélkül is részt vehet a túrán.
 • A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. Előre nem látható, extrém időjárási viszonyok és vírusveszély miatti korlátozások esetén, a túrázók testi épségének és egészségének védelme érdekében a túra új időpontban kerül megrendezésre. Az útvonalmódosítás jogát fenntartjuk!
 • A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a távokon nincs végig szalaggal történő jelölés, a tájékozódás a turistajelzések alapján történik!
 • A túra nem futóverseny, de futókat is örömmel fogadó rendezvény, ezért kérjük, hogy az induló futók és túrázók egymás haladását nem gátolva, toleránsan viseltessenek egymás sporttevényesége iránt!
 • A túra kutya- és cicabarát rendezvény.
 • Amennyiben valaki sérülés/kimerültség miatt feladja a túrát, azt lehetőleg ellenőrzőponton jelentse be. Ha ez nem lehetséges, akkor azonnal értesítse a szervezőket az itinerben található telefonszámokon.
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák és azokat statisztikák készítéséhez felhasználják, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain megjeleníthessék. A rendezők kijelentik, hogy a személyes adatokat harmadik fél számára nem adják ki!
 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezvényen készült fotókon, videókon szerepeljen, illetve az egyesület/túra honlapján és közösségi oldalain azokat megjeleníthessék.
 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére és az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!
 • A túrán szemetelni tilos, kérjük, hogy az útközben keletkezett hulladékot az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba, illetve a településeken található hulladékgyűjtőbe szíveskedjen mindenki kidobni!

Ellenőrzőpontok, távmódosítás

 • A szervezők által leírt útvonal és az ellenőrzőpontok megadott sorrendben történő felkeresése kötelező!
 • Az ellenőrzőpontokon szúróbélyegző vagy matrica található. A sietés és késés miatti pecséthiányt nem tudjuk figyelembe venni!
 • A távok kötelező útvonalán bárhol kijelölhetünk titkos ellenőrzőpontokat, melyet előre nem adunk meg. Titkos ellenőrzőpont lehet egy jól látható helyre kihelyezett matrica/szúróbélyegző.
 • Az ellenőrzőpont kihagyással járó rövidítés, illetve a regisztrált távtól rövidebb távon történő teljesítés feladásnak minősül!
 • Távmódosítás a nevezés lezárásáig lehetséges! A túrát megelőző napokban és a rajtban nincs lehetőség másik távot választani, illetve túra közben egyik távról a másik távra történő áttérés feladásnak minősül, nem teljesített távot jelent!

A túra teljesített

 • Ha az igazolás minden ellenőrzőponton megtörtént, és az igazolófüzetben az összes ellenőrzőpont pecsétje szerepel, valamint a túrázó annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik a célba, melyen a regisztráció után elrajtolt.

A túra NEM teljesített

 • Ellenőrzőpont kihagyása esetén, vagyis ha a túrázó önhibájából nem szerzett pecsétet valamelyik ellenőrzőponton.
 • Ha a túrázó nem annak a távnak a meghatározott szintidején belül érkezik célba, melyen elrajtolt.
 • Ha a túrázó nem azon a távon érkezik célba, melyre regisztrált.
 • Ha a túrázó nem tartja be a részvételi szabályzatban foglaltakat.